2010. január 10., vasárnap

Ujevi vitorlazas

Sziasztok,

Boldog uj esztendot kivanok mindenkinek, innen Town Basinbol Blessed hajo fedelzeterol.



Kiprobaltam a vitorlakat es sikeresen atvitorlaztunk az ujevbe. :)







Dec 31en hajoztunk ki, Marsden Cove uj kikotoben volt koncert, tuzijatek ingyenes kikotessel. Aztan Urquharts Bay Hen and Chicken es vissza Urquharts Bay, McLeods bay, Parua bay, es az otodik nap vissza a kikotobe Town Basin kikotobe. Az elso napon Dave kollegam, es fia Shaun volt a legenyseg. Dave-ek csak 1 napot toltottek a hajon.

A hajo jol viselkedik kis szelben is mar dol, sebesen hasitja a vizet. A vitorlakat kissebbre veve mar elviselhetobb volt a 15-25 csomos szel. Feher tarajos hullamok suvito szel mit ne mondjak ennek fele sem trefa. Az elso nap sikerult felulni egy homokpadra, a szel szabajosan fujt minket ra egyre jobban... Aztan csodaval hataros modon a dagallyal a vitorlakkal es a motor segitsegevel sikerult kereket oldani. A lecket nem fogom elfelejteni hogy maradjak a "lolipoppok" kozotti utvonalon.
Horgonyoztunk UrquHarts Bay-ben, szedtunk egy vodor kagylot a homokbol amibol 2szer is belakmaroztunk, a maradek jol jott csalinak. Szegeny kis snappert ketszer is kifogtam miutan visszadobtam.
A harmadik nap kimereszkedtunk az oceanra. Eros szel es hullamok kozott izgalmas volt az ut. Tavolabb a parttol mar kellemesebb a helyzet, mintha az anyamehben uszkalna az ember.
Kifele szembol kaptuk az eszaknyugati szelet, ami visszafele kellemes szorfozes elmenyt nyujtott.
A negyedik nap maradtunk az obolben felfedezouton, McLeods Bay, Parua Bay... Mc Leods hullamos, Parua sekelyes. Volt hogy csak 30cm viz volt a hajo alatt. A horgonyzas is izgalmas volt ejjfel utan eszrevettem hogy szantunk, es csuszunk a part fele szepen lassan majdnem a mogottunk levo hajonak utkozve... A kotelet kicsit hosszabra veve, megalltunk egy helyben, aztan a szel is csendesedett. En a cockpitben orkodtem, ahol elszenderedtem a csillagok es a hold alatt.
A kiut az obolbol vilagossa valt miutan kovettuk a tobbi hajot, most mar tudom az utvonalat, nem bonyolult es nem is olyan sekely arrafele.
Jo ismet a kikotoben lenni nyugalomban, de alig varom hogy megint utnak eredjek egy hosszabb turara.





Andris

Nincsenek megjegyzések: